Медицински продукти и изделия за здраве

Как да намеря правилния пречиствател на въздух?

14 Ноември 2023
Как да намеря правилния пречиствател на въздух?
Пречиствателите на вуздух гарантират, че въздухът, който дишате у дома, е чист, като филтрират голям брой вируси и бактерии.

Ако търсите пречиствател на въздух, първото нещо, което трябва да вземете предвид, е какви нужди и изисквания имате. Ето преглед на функциите, които могат да ви помогнат да направите правилния избор:

Размер на стаята при избор на пречиствател на въздух

Първата и най-очевидна разлика между въздухопречиствателите е размерът на помещението, което могат да покрият. Ако търсите пречиствател на въздух за голяма домашна кухня, пречиствателят на въздух трябва да е подходящ за съответния брой квадратни метри. Ако искате да инсталирате пречиствател на въздуха в малко домашно офис пространство, по-малко и вероятно по-евтино устройство може да бъде правилният вариант за вас.

За какво помещение ще се използва пречиствателят за въздух

Ако искате да поставите пречиствател на въздух в спалня или детска стая, трябва да изберете особено тихо устройство.Някои въздухопречиствателите например разполагат със специален нощен режим. В този режим въздухът се почиства особено тихо, а контролният панел е изключен, за да не се смущава вашият сън.

Контрол с мобилно приложението на работата на пречиствателя на въздух

Независимо дали от дивана, в офиса или в движение: пречиствателите на въздух с функция за мобилно приложение ви позволяват да управлявате пречиствателя на въздух отвсякъде. Така можете да настроите свои собствени таймери и да наблюдавате околния въздух с помощта на мобилно приложение.

Сензор за твърди частици с автоматична функция

Фините частици прах във въздуха могат да навлязат в бронхите и да причинят заболявания на дихателните пътища и белите дробове, както и проблеми със сърцето и кръвообращението. Финият прах навлиза в интериора през отворени или пропускливи прозорци. Някои пречистватели на въздух са оборудвани със сензор за фин прах, включително автоматична функция. Така се следи за качеството на въздуха в помещението и съответно регулира нивото на почистване. Индикаторът за качество на въздуха в помещенията ви показва с един поглед колко чист е въздухът ви.